Cotxes, míssils, empreses, funcionaris, militars

Suzuki Motor Corporation va ser la primera en ingressar en el mercat indi el 1982 (...). La decisió d'entrar en el mercat indi va resultar ser una elecció extraordinàriament intel·ligent. (...) És més, això també te un sentit geoestratègic, en vistes a que cada cop més, els successius governs japonesos veuen a India com un soci diplomàtic i polític vital. (...)
Una constel·lació de democràcies asiàtiques vinculades entre si per interessos comuns i de cooperació estratègica s'està tornant crucial per assegurar l'equilibri en un moment en els quals els desafiaments de seguritat d'Àsia augmenten degut al gir en el poder econòmic i polític global d'Occident vers l'est. L'emergent societat entre Japò i India té l'aire d'un ciment necessari per a la seguretat pan-asiàtica en el segle XXI.
El punt clau és que els governs tant a India com a Japò són entusiastes a l'hora de desenvolupar un consens estratègic entre ambdós sobre el futur d'Àsia, un fet subratllat per les moltes discussions bilaterals que estan tenint lloc entre funcionaris de Defensa i militars dels dos països. Aquests discussions inclouen iniciatives conjuntes sobre seguretat marítima, contraterrorisme, proliferació d’armaments, prevenció i gestió de desastres i seguritat energètica.
(...) Avui, India i Japò cooperen en el camp de la defensa de míssils en societat amb Israel i Estats Units. (...).
Yuriko Koike, La alianza Suzuki, La Vanguardia  2-03-2010.