El cas de les monarquies



La primera visita d’Estat dels Reis a Trinitat i Tobago es va saldar amb l’anunci d’Antoni Brufau, president de Repsol, de noves inversions de la companyia petrolera en el país caribeny(...)
Don Juan Carlos, acompanyat pel primer ministre trinitense (...) i el ministre de ‘Asuntos Exteriores’ (...) va presidir una reunió extraordinària de Repsol en la qual es va posar en escena el compromís de la companyia amb Trinitat i Tobago(...)
La visita d’Estat del Rei (...) permet obrir les portes a noves inversions d’empreses espanyoles, objectiu prioritari del viatge reial.
(...) els Reis (...) van acudir a un estadi de beisbol on centenars de nens van expressar, amb càntics, banderes i pancartes, el seu desig d’aprendre l’espanyol. El Govern de Trinitat i Tobago està impulsant que el castellà, que només el parla un 5 per cent de la població, sigui la segona llengua del país.
Mariángel Alcázar, Puerto España, Enviada especial, El Rey respalda la presencia de Repsol en Trinidad y Tobago, La Vanguardia 18-02-2009.

(...) els Reis representen la imatge d’Espanya per aconseguir incrementar les relacions econòmiques i per consolidar les relacions amb dos països que són tan lluny geogràficament com a prop en el polític i social.
Mariángel Alcázar, Regreso a las antípodas, La Vanguardia 21-06-2009.

Les empreses espanyoles volen aprofitar l’empenta d’imatge que suposa una visita reial per establir contactes econòmics, una prova d’això és que la primera activitat dels Reis és precisament la seva assistència a una trobada empresarial en la qual hi estaran presents, per part espanyola, els representants de quinze corporacions amb interessos en la zona, entre elles Navantia i Indra.
Mariángel Alcázar, Los Reyes visitan Nueva Zelanda y Austràlia para ampliar relaciones, La Vanguardia 22-06-2009.