Les dones ara volen el poder



Ara les dones no demanen només el que és just, volen el poder suprem: a la Gran Bretanya, Alemany i els Estats Units; volen o tenen la direcció del Govern i de l'Estat.
Com no admirar els anglesos? Ja tenen cap d'Esta femení des de fa segles, d'Elisabet I a Elisabet II, i ara cap de Govern. Merkel va aconseguir el poder i no el deixa anar. Sembla que Hillary Clinton serà la primera presidenta dels Estats Units. Les germanes Soong van dirigir la Xina a l'ombra dels seus il·lustres marits.
Per què des del final de la Segona Guerra Mundial les dones han decidit prendre el poder? Crec que per la bomba atòmica, és a dir, pel perill inexistent fins ara que els homes amb els seus tètrics joguets nuclears ho eliminin tot, fins i tot el nen o la nena. Davant el perill les dones han decidit prendre obertament les regnes de la situació.
Els homes són sempre nens, només canvien de joguines. I si les joguines són nuclears, és millor prendre'ls-les. Calia tenir el poder, fer-se presidentes, jutgesses i reines per vetllar per la supervivència de l'espècie.
A més a més, al segle XX s'ha descobert la píndola anticonceptiva que permet a la dona combinar la seva carrera professional amb el seu paper de mare. Els antibiòtics que eviten la necessitat d'engendrar vuit fills perquè en sobrevisquin quatre, els vint anys d'embaràs successius no són necessaris i els pocs necessaris es poden planificar en el temps amb les necessitats de l'activitat professional. Així aconsegueixen temps per poder desenvolupar carreres d'èxit i, per què no?, de govern. Personalment, jo me'n refio més d'elles que d'un boig amb un telèfon vermell. Per això han decidit assumir el poder.
Luis Racionero, Dones al poder, La Vanguardia 29-07-2016

S'adjunta una llista de les dones que han ocupat el càrrec de presidenta o un altre equivalent per tenir un visió més completa de la presència de les dones en aquesta posició. Les fonts de les dades són diverses.