Justiciers



Un ex militar negre mata policies venjant la mor d'uns negres per la policia

La confrontació racial que aquesta setmana s’ha evidenciat com poques vegades en aquest país. Barack Obama diu que “no estem tan dividits com alguns suggereixen”. Donald Trump, li replica: “Som una nació dividida".
El franctirador va mostrar simpaties pel col·lectiu Black Lives Matter (BLM), versió actualitzada del moviment reivindicatiu dels drets civils als anys seixanta, i va explicar el seu objectiu. Pretenia matar blancs, millor si eren policies, en represàlia per les dues últimes defuncions de negres tirotejats per agents. Aquest 2016 sumen prop de 600 els morts per trets dels que van jurar defensar els seus compatriotes.
A Dalas no s’han apaivagat les veus dels que denuncien com de viciat es troba el sistema judicial pels prejudicis racistes.
Francesc Peiron, Víctimes i malvats: qui és qui?, La Vanguardia 11-07-2016

      Durant dues hores de setge a l’aparcament d’un edifici de Dallas, el franctirador Micah Xavier Johnson es va burlar dels policies. Els va dedicar cançons i fins i tot els va preguntar quants uniformats havia matat. Aquest veterà de l’exèrcit, al qual van llicenciar amb honors malgrat les acusacions d’assetjament sexual a una dona soldat, va demanar un negociador negre i va escriure amb la seva sang les inicials “RB”, entre altres coses. Així ho va explicar ahir el cap de la policia de Dallas, David Brown. Va indicar que estan buscant el significat d’aquelles inicials entre les pertinences del presumpte que han trobat a la seva casa de Mesquite. En llenguatge slang, RB (random boner) es tradueix com aquell moment en què un se sent fort o quan “un home negre et toca”. Entre les pertinences de Johnson es compten un arsenal i material per fer explosius, motiu pel qual els investigadors dedueixen que pretenia fer alguna cosa més gran. Havia realitzat pràctiques de maniobres a l’estil militar al jardí de la seva residència. Davant les crítiques de militarització de la policia, Brown també va defensar l’ús d’un robot per acabar amb la vida de Johnson.
Johnson ordia un atac més greu, La Vanguardia 11-07-2016



Intercanvi de trets mortals entre un exmarine negre i la policia
Tres policies van morir a Baton Rouge, i tres més van resultar ferits. El presumpte pistoler va morir en l'intercanvi de bales amb els agents. Era un exmarine negre de Kansas City.
Les autoritats semblava que vinculaven clarament aquesta acció amb un afroamericà de 37 anys abatut a boca de canó per un agent.
Obama, en el seu discurs va demanar respecte envers els uniformats, però també que s'escolti el moviment Black Lives Matter (la vida dels negres importa) en la seva reivindicació de més equitat i menys racisme en el sistema penal.
El presumpte assaltant anava completament de negre, amb roba paramilitar i màscara.
Tot va començar quan els policies van respondre a una alerta. algú estava armat. S'ha de tenir en compte que a l'estat de Louisiana, com a Texas, està permès portar rifles o pistoles a la vista.
Segons les autoritats, tot va ser una situació per atreure i atacar els uniformats, que no va tenir temps de reaccionar quan van arribar.
Francesc Peirón, Un altre pistoler mata tres policies, La Vanguardia 18-07-2016