Iran, gasoductes, vaixells

"França i Rússia tenen una gran identitat de punts de vista sobre els grans assumptes", va declarar anit un satisfet Sarkozy (...).
Per subratllar aquesta convergència, Medvedev va acceptar per primera vegada la "disponibilitat" de Rússia a aprovar a l'ONU noves sancions contar Iran, pels seus incompliments en matèria de seguritat nuclear, sempre que no perjudiquin a la població. Per a Paris, impedir que Iran es pugui fer amb la bomba atòmica és un assumpte de la més absoluta prioritat.
La visita d'Estat de Medvedev (...) oferirà la seva traducció més important en la signatura d'acords econòmics de gran calat. El primer en fructificar (...) és l'entrada del grup energètic francès GDF Suez (...) en la societat que construirà el gran gasoducte Corrent Nord, el qual transportarà gas rus vers Europa pel Bàltic.
Aquesta operació es veurà completada amb un altre acord similar entre la societat pública francesa EDF i Gazprom per a la construcció d'un altre gasoducte, en aquest cas Corrent del Sud, que connectarà a través del mar Negre. Ambdós grups van signar un protocol el darrer novembre.
Sarkozy i Medvedev van tractar també sobre l'eventual venda a Rússia de quatre vaixells de guerra francesos (...) polivalents que poden ser emprats com portahelicòpters, com hospital i pel desembarcament de tropes. L'operació (...) ha creat malestar al si de l'OTAN i en els països veïns de Rússia. I també certa incomprensió i inquietud a França (...).
L'aproximació de Sarkozy a Moscú (...) és observada amb desconfiança en el Quai d'Orsay [el Ministeri d'Assumpes Estrangers] i alguns medis militars, a més d’irritar a les molt actives organitzacions de drets humans.
Lluís Uría, Sarkozy y Medvedev sellan una renovada y controvertida alianza, La Vanguardia  2-03-2010.