4.5 Reaccions dels poders als seus errors o malifetes

-->
Una de les característiques i del poder dels poders és el de manipular la informació relativa a la seva naturalesa real i al que fan. L'aura que s'intenten construir pretén preservar el seu estatus, un dels pilars del poder.
Aquí anirem afegint exemples de la premsa relatius a diferents estaments de poder. La seva comparació resulta il·lustrativa.

Paraules sense informació
"Que les coses s'haurien pogut fer millor (...) el president de la Generalitat, José Montilla, ho va ratificar al migdia i va admetre que, almenys en la part que corresponia al Govern, hi ha aspectes de la gestió del temporal que hauran de ser millorats. Sense mencionar on va fallar la Generalitat –va elogiar, en canvi, el bon funcionament dels serveis sanitaris-, el president català va llençar un avís a les empreses privades que no han estat capaces de normalitzar els seus serveis amb normalitat. (...)
"La Generalitat va fer el que havia de fer", va afirmar Montilla, que va reconèixer que "això no significa que totes les coses s'hagin fet bé". "No direm mai que ho hem fet perfectament", va afegir. En aquest punt va felicitar als ciutadans pel seu "comportament immillorable".
El Periódico. Gelida, Montilla accepta que la gestió de la Generalitat és millorable, el Periódico 15-03-2010.

Silencis
A més de destacar el bon comportament d'hospitals i ambulàncies durant els moments difícils del temporal de neu, el president Montilla va tenir ahir paraules d'elogi per a altres serveis que depenen de la Generalitat. El president va esmentar de manera expressa mitjans de comunicació com ara el tren, obviant les hores que molts usuaris van passar atrapats a l'interior de combois dilluns passat.
El Periódico. Gelida, El president alaba el funcionament dels ferrocarrils tot i el col·lapse, 15-03-2010.