Grups globals de poder

Grup Bilderberg
El Grup Bilderberg a Sitges
Sitges es converteix (...) en la seu de l'elitista reunió anual de Grup Bilderberg, format per més d'un centenar d'influents personatges dels àmbits de la reialesa, polítics, periodístics, acadèmics, financers o empresarials. Són algunes de les persones més poderoses de l’orbe.
Les reunions i les agendes de treball són secretes. Tot i això, s'ha filtrat que enguany es podria tractar la possibilitat d'un atac militar contra Iran o un possible col·lapse de l'euro. La confidencialitat regna en totes les seves activitats. (...). També s'espera la presència per part espanyola (...) del directiu de La Caixa Juan Maria Nin; del vicepresident del Banco de Santander Central Hispano, Matías Rodríguez; d'empresaris com José Manuel Entrecanales, a m´s de la reina Sofia.
El dispositiu policial és més que espectacular. Entre 400 i 500 mossos d'esquadra s'han coordinat amb la policia local de Sitges, amb les altres forces de seguritat de l'Estat i amb la seguretat privada dels participants.
Ramon Francàs, Sitges de convierte en la capital del poder mundial, La Vanguardia 3-06-2010.

Na Sofia fa vint anys que hi assisteix
Fa nou anys, Bill Clinton, alhora president d'Estats Units, va rebre als reis d'Espanya a la Casa Blanca. Al saludar a na Sofia, li va dir: "Segurament vostè no em recordarà, però ens varem conèixer en una reunió del Club Bildeberg. Vostè no es va fixar en mi, però jo sí en vostè". Va ser la primera vegada que es feia públic –al sentir-ho el grup de periodistes espanyols i nord-americans presents- que na Sofia era una de les personalitats assistents a aquestes enigmàtiques trobades (...)
La Reina va començar a anar a aquests fòrums fa uns vint anys i sempre ho ha fet com oient (...). Fa uns anys na Sofia va qualificar de "reunions apassionants" les trobades a les quals havia assistit i va desmentir el caràcter conspirador que se'ls atribueix. Na Sofia va explicar que les discussions són secretes per a que tothom es pugui explicar lliurament.
Mariángel Alcázar, La Reina ocupa la silla S de 'Spain', La Vanguardia 3-06-2010.